Op zoek naar de ideale luchtvochtigheid in huis?

Je voelt je niet fit en hebt last van een zere keel, droge ogen, of koude handen. Je energieniveau is erg laag. Je houten vloer kraakt, instrumenten worden snel vals of je voelt regelmatig statische schokken. Wil je hier iets aan doen en ben je op zoek naar de ideale luchtvochtigheid in huis? Wij helpen je met de oplossing. 

Te droge binnenlucht is ongezond en maakt je ziek
De ideale luchtvochtigheid ligt tussen de 40% en 60%

Gezonde binnenlucht is onmisbaar voor een gezond leven

Voordelen van ideale luchtvochtigheid

De luchtvochtigheid is de hoeveelheid waterdamp in de lucht en de juiste balans hiervan is cruciaal voor een gezond binnenklimaat. Volgens experts ligt het optimale niveau tussen de 40% en 60%. Een ideaal niveau in huis bevordert het comfort en welzijn van bewoners en wordt gemeten met een hygrometer.

Gezondheid

De juiste luchtvochtigheid vermindert gezondheidsproblemen, zoals een zere keel, prikkende ogen en koude handen. De verspreiding van virussen en bacteriën neemt significant af, waardoor het risico op infecties en allergieën kleiner wordt. Ook klachten door COPD, astma en huisstofmijt allergie verminderen aanzienlijk.

Behoud houten meubels en vloeren

Een juiste luchtvochtigheid voorkomt meubelschade en schade aan houten vloeren, door krimp en scheurvorming bij een te droge lucht. Een hogere dampspanning rondom hout vertraagt dit proces, omdat hout dan meer vocht behoudt. Ook Parketteurs adviseren het gebruik van een bevochtiger voor een langere levensduur van de vloer.

Elektronica en muziekinstrumenten

De juiste luchtvochtigheid helpt elektronische apparaten en muziekinstrumenten, zoals piano’s en gitaren in een goede conditie te houden. Een te droge lucht is schadelijk voor elektronische apparatuur en snaarinstrumenten, zoals piano’s en gitaren en laat deze instrumenten vals klinken.

Voordelen van een luchtbevochtiger

Een luchtbevochtiger reguleert de luchtvochtigheid in huis of op kantoor voor een comfortabel binnenklimaat. Het WTW (Balans) ventilatiesysteem warmt de buitenlucht op en verspreidt en bevochtigt de lucht automatisch en hygiënisch.  

Angenehmes Raumklima

Een juiste luchtvochtigheid zorgt voor een comfortabele leef- en werkomgeving waarin we ons energiek voelen en kunnen genieten.

Gesundes Raumklima

Door een optimale luchtvochtigheid in huis blijf je fit, vitaal en ben je beter weerbaar tegen infecties en virussen.

Energie-efficiëntie

Een juiste luchtvochtigheid draagt bij aan energiebesparing. Door de vochtigere lucht, kan in de winter de thermostaat lager en ben je in de zomer minder afhankelijk van airconditioning.

Een ideale luchtvochtigheid in huis of op kantoor met onze luchtbevochtigers

HomEvap Horizontal Bevochtiger

Legionellaveilig

Werkt altijd automatisch

Energievriendelijk

Past op iedere wtw tot 500m3/u

Onderhoudsarm en eenvoudig

HomEvap Horizontal All Season

Legionellaveilig

Werkt altijd automatisch

Energievriendelijk

Past op iedere wtw tot 500m3/u

Onderhoudsarm en eenvoudig

HomEvap Horizontal Standalone

Legionellaveilig

Werkt altijd automatisch

Energievriendelijk

Past op iedere wtw tot 500m3/u

Onderhoudsarm en eenvoudig

Vanaf juni 2024 leverbaar

HomEvap Vertical Bevochtiger

Legionellaveilig

Werkt altijd automatisch

Energievriendelijk

Past op iedere wtw tot 750m3/u

Onderhoudsarm en eenvoudig

Wil jij ook een ideale luchtvochtigheid in huis?

Om voor jou de ideale luchtvochtigheid te creëren, gaan we graag met je in gesprek. Een foto mailen van uw installatie is dan erg fijn.

Wil je jouw manier van contact opnemen aangeven?

Beratung anfordern

Klicke oder ziehe eine Datei in diesen Bereich zum Hochladen.
de_DEGerman