Maak jij van jouw woning een koel huis deze zomer?

Je woning is te warm in de zomer. Je slaapt onrustig en je ramen kunnen niet open vanwege geluid of onveiligheid. Je voelt je oververhit en snakt naar een koeler huis! Wil je hier iets aan doen? Ben je op zoek naar een energiezuinige en duurzame oplossing, die past op jouw WTW-ventilatiesysteem? Wij helpen je met onze luchtkoelers.

Gekoelde frisse buitenlucht
Gezond slapen door gekoelde ventilatie

Laagste energieverbruik: 950 Watt koeling voor 3 Watt/uur*

*Dit is behaald bij vooraf vastgestelde testcondities van KIWA

Voordelen van een koel huis in de zomer

Bij een aanhoudende warmteperiode in de zomer loop je kans op oververhitting. Bij een goed geïsoleerd huis is deze hitte lastig uit de woning of het appartement te krijgen. De ideale temperatuur in een woning is voor iedereen verschillend. Temperaturen boven de 26°C zijn ongewenst en ongezond.

Het Fanger-model zegt dat een delta van 4-5°C ten opzichte van de buitenlucht ideaal is voor de mens en ons een comfortabel gevoel in huis geeft. Dit is te bereiken door overdag nachtkoeling te creëren door gekoelde ventilatie.

Comfortabele leefomgeving

Een koelere woning zorgt voor een prettig gevoel in je eigen huis tijdens hete zomerdagen. Zo geniet je en ontspan je in je huis zonder last te hebben van de hitte.

Gezondheid

Een koelere binnentemperatuur bevordert de gezondheid en zorgt voor een hogere productiviteit. Je ligt niet klam in je bed te draaien, hebt minder last van vermoeidheid, hoofdpijn, overmatig zweten of van duizeligheid en misselijkheid. Daarnaast kun je je overdag beter concentreren.

Milieuvriendelijk & energiebesparend

Een woning met gekoelde ventilatie is milieuvriendelijk, vraagt minimale energie en warmt de aarde niet op. Dit in tegenstelling tot een airco of een warmtepomp. Een HomEvap luchtkoeler heeft geen compressor nodig, alleen water! De adiabatische luchtkoelers zorgen voor een lagere energierekening. Ze worden direct op het WTW-ventilatiesysteem gemonteerd, waarmee ze de meest energiezuinige koelers zijn. (De COP is 60, dat is 12x meer dan een warmtepomp.)

Wat is adiabatische koeling?

Adiabatische koeling in huis is het verlagen van de luchttemperatuur door het verdampen van water. Indirect toegepast op een WTW-ventilatiesysteem, is dit de energiezuinigste manier van koelen. Voordeel: geen verhoging van de relatieve vochtigheid!

De HomEvap Koeler realiseert deze 24/7 nachtkoeling overdag en voorkomt zo de oververhitting van je woning of appartement met actief gekoelde ventilatie.

Voordelen van een adiabatische luchtkoeler

Jouw huis zo fris als na een onweersbui? Dat bereik je met onze koeler. Deze verlaagt actief de temperatuur voor een comfortabel binnenklimaat in huis of appartement. Het WTW (Balans) ventilatiesysteem voert verse buitenlucht de woning in, zodat de binnenlucht gezond en gefilterd is.

De HomEvap Koeler koelt deze buitenlucht indirect als dit gewenst is. Hierdoor wordt 24 uur per dag een nachtkoeling-functie gerealiseerd, ook als de buitenlucht warmer is dan de binnenlucht.

Spaarzaam & betaalbaar

De Adiabatische luchtkoelers zijn eenvoudig in constructie en daardoor betaalbaar, met lagere onderhoudskosten en minder milieubelasting. Regelmatig onderhoud is nog steeds belangrijk, maar het eenvoudige ontwerp maakt DIY-onderhoud mogelijk.

Veilig & condensvrij

De HomEvap Koeler bevat geen bewegende delen zoals een compressor of pomp. Bovendien wordt de koeler gemonteerd op het lucht retourkanaal van het WTW-ventilatiesysteem, dus er komt geen vochtige lucht de woning in. De geïntegreerde regeling van een HomEvap Koeler voorkomt dat er condensvorming of corrosie in de luchtkanalen ontstaat.

Onzichtbare installatie

De HomEvap Koeler is niet zichtbaar in je woning, want het apparaat wordt op het luchtafvoerkanaal van het WTW-balansventilatiesysteem geplaatst. Dus geen buitendeel aan de gevel of een geluidmakend binnendeel zichtbaar in de woning.

HomEvap Koelers zorgen voor een koel huis of appartement

Wat is nachtkoeling?

Een WTW-ventilatiesysteem blaast ’s avonds en ’s nachts koelere buitenlucht de woning in en zuigt de warmere binnenlucht af naar buiten, hierdoor daalt de ruimte temperatuur. Dit heet nachtkoeling.

De HomEvap Koeler realiseert nachtkoeling 24/7, door overdag van de WTW een “KTW” (koudeterugwin) ventilatiesysteem te maken.

HomEvap Koeler

Koelt automatisch

Energievriendelijk

Past op iedere WTW tot 600m3/u

Onderhoudsarm en geruisloos

HomEvap All Season

Legionellaveilig

Functioneert alle seizoenen automatisch

Koeling en bevochtiging

Geschikt tot 600m3/u ventilatielucht

Onderhoudsarm en geruisloos

Wil jij ook gezond leven in een koel huis?

Wij helpen je graag met de juiste koeling in jouw huis, hierover gaan we graag met je in gesprek. Een foto van jouw installatie thuis helpt daarbij*. Zo kunnen we je een goed advies geven.

Wil je jouw manier van contact opnemen aangeven?

*Tip maak een overzichtsfoto waarop alle luchtkanalen staan en vermeld (als je dit weet) welk kanaal het retour- en toevoerkanaal naar de woning is.

Advies aanvragen

Klik of sleep een bestand naar dit gebied om te uploaden.
nl_NLDutch