koelt
bevochtigt
gezonder binnenklimaat
energiezuinig

Wat is een WTW?

Alles over de WTW

De Warmte Terug Win-installatie

De woningen, die sinds begin deze eeuw worden gebouwd, hebben bijna allemaal een ventilatiesysteem, zoals de Warmte Terug Win-installatie (WTW), ook wel balansventilatie genoemd. Op deze manier voldoen goed geïsoleerde woningen aan de minimale eisen voor energiezuinige ventilatievoorzieningen, die in het Bouwbesluit staan.

De WTW-installatie zuigt lucht uit de woning. De opgezogen warmte wordt opgevangen en overgebracht op van buiten toegevoerde lucht. De WTW blaast deze lucht vervolgens terug in de woning.

Een groot probleem van de WTW is dat de lucht, die de woning wordt ingeblazen, te droog is. Koude lucht kan nu eenmaal minder water bevatten dan warme lucht. Wij kennen allemaal het gevoel van de schrale wind in de winter.

De HomEvap WTW lost dit probleem van te droge lucht op. Dit model sluiten we direct aan op uw WTW-installatie (zie schematische afbeelding hieronder). De lucht, die door de wisselaar stroomt, gaat door de HomEvap. En die voegt er vocht aan toe.

Omdat de HomEvap WTW wordt aangesloten op uw WTW-installatie, is het systeem dus niet zichtbaar in uw woning. Hebt u geen WTW-installatie?

Dan kunt u kiezen voor het HomEvap Direct-model. Dit model plaatsen we - uit het zicht - boven de deur van bijvoorbeeld uw meterkast, berging of zolder.

Voor zowel de HomEvap WTW als de HomEvap Direct is een Plus-model leverbaar. Dit Plus-model voegt extra warmte aan de lucht toe. Daarmee verhoogt u de bevochtigingscapaciteit van de HomEvap en uw leefcomfort.