koelt
bevochtigt
gezonder binnenklimaat
energiezuinig

Veel gestelde vragen

V: Op welke WTW kan de HomEvap aangesloten worden?

JA, de HomEvap kan op iedere wtw met maximaal 600m3/u luchtvolume aangesloten worden. .

V: Het is erg warm in mijn woning, hoe kan ik de lucht koelen?

A: Door het installeren van de HomEvap WTW of HomEvap Direct Kijk bij Producten om te bepalen welk type voor u van toepassing is.

V: Het is erg droog in mijn woning, wat is de oplossing?

A: De HomEvap is de oplossing voor te droge lucht in uw woning. Bij Toepassingen kunt u lezen wat de voordelen zijn. Bij Producten kunt u vervolgens bepalen welk type geschikt voor u is.

V: Kan ik de HomEvap zelf installeren?

Alleen een erkende installateur installeert de HomEvap. Zo weet u zeker dat dit op de juiste manier gebeurt.

V: Bestaat er gevaar voor legionella?

A: Er worden geen aërosolen (-zeer kleine zwevende druppeltjes ) geproduceerd, dus er bestaat geen risico op legionella. Er wordt ook geen water gecirculeerd.

V: Gaan mijn energie- en waterverbruik veel omhoog?

A: Het waterverbruik bedraagt maximaal 5 l/u. Wanneer u de HomEvap gedurende 4 maanden 24 uur per dag gebruikt, dan bedraagt het watergebruik 14 m3 op jaarbasis. De prijs van water in Nederland varieert tussen € 0,84 en € 1,66 per m3 , dus de kosten zijn maximaal € 23,24.

A: Tijdens koelen is het maximaal elektraverbruik 10watt per bedrijfsuur. Tijdens bevochtigen is het afhankelijk van de ingestelde inblaastemperatuur, het setpoint op het bedieningspaneel en het rendement van de wisselaar. De schatting is dat bij een gemiddelde winter de heater circa 200 vollast uren werkt. 900wx200u = 180KWH. Dit energieverbruik is er ook bij losse bevochtigers, echter 75% minder dan bij stoombevochtigers op elektrische voeding.

V: Wat is de levertijd van de HomEvap?

A: De levertijd is maximaal 5 werkdagen na de opdrachtdatum. De installateur bepaalt uiteindelijk in overleg met u de montagedatum.

V: Moet de HomEvap handmatig gevuld worden?

A: Nee. De HomEvap is aangesloten op de waterleiding en wordt dus automatisch gevuld.

V: Is de HomEvap wel betrouwbaar?

A: Wij installeren de HomEvap al sinds 2008 naar volle tevredenheid van de gebruikers. Hier vindt u een tweetal ervaringsverhalen.

V: Hoe vaak moet er onderhoud gepleegd worden aan de HomEvap?

A: Dit is afhankelijk van het type water bij u. Bij hard water adviseren wij om een omgekeerd osmose filter te plaatsen op de watertoevoer. Het is raadzaam om 1 maal per jaar de installateur een controle te laten doen. Bij normaal gebruik en goede installatie zal het matrix 1 maal per twee jaar vervangen dienen te worden. Bij vies water adviseren wij een Nanofilter.

V: Wat zijn de kosten van installatie?

A: Dit is zeer afhankelijk van de situatie; is er een waterkraan dichtbij, een waterafvoer, ruimte om te plaatsen, materialen die extra nodig zijn. Tijdsduur is meestal een ochtend voor 1 man als de basisvoorzieningen er zijn.

V: Wat is de drukval?

A:

Lucht weerstand in Pascal (PA)

Luchtvolume

100

200

275

350

500

600

700

m3/u

BEVOCHTIGER

7

15

24

38

63

86

WEERSTAND IN BEVOCHTIGER

KOELER

3

6

9

14

25

38

46

WEERSTAND IN KOELER

PASCAL

V: Ik krijg een tekst met uitroepteken op de display van het bedieningspaneel?

A: Pak de handleiding van het bedieningspaneel. Op pagina 3 staat een overzicht met de meldingen en de actie die ondernomen moet worden. Heeft u geen handleiding meer dan is deze ook te downloaden vanaf de website onder support/downloads.