koelt
bevochtigt
gezonder binnenklimaat
energiezuinig

Veel gestelde vragen

V: Op welke WTW kan de HomEvap aangesloten worden?

A: De HomEvap kan op iedere WTW aangesloten worden ongeacht kanaalaansluiting door middel van koppelstukken.

V: Het is erg warm in mijn woning, hoe kan ik de lucht koelen?

A: Door het installeren van de HomEvap Koeler of HomEvap Direct. Kijk bij Producten om te bepalen welk type voor u van toepassing is.

V: Het is erg droog, wat is de oplossing?

A: De HomEvap Bevochtiger is de oplossing voor te droge lucht in uw leef- en werkomgeving. Bij Toepassingen kunt u lezen wat de voordelen zijn. Bij Producten kunt u vervolgens bepalen welk type geschikt voor u is.

V: Kan ik de HomEvap zelf installeren?

A: Alleen een erkende installateur installeert de HomEvap. Zo weet u zeker dat dit op de juiste manier gebeurt.

V: Bestaat er gevaar voor legionella?

A: De HomEvap Bevochtiger is uitgerust met een Legionellafilter, de LegioSafe om het water legionella veilig te maken. Daarnaast worden er geen aërosolen (-zeer kleine zwevende druppeltjes ) geproduceerd, dus er bestaat geen risico op legionella. Er wordt ook geen water gecirculeerd.

V: Krijg ik geen condens in de kanalen?

A: Nee, er is geen risico omdat er een veiligheid zit op ovebevochtigen. Daarbij het water verdampt, er wordt niet actief vocht in de kanalen gepompt.

V: Gaan mijn kosten voor energie- en waterverbruik veel omhoog?

A: Het waterverbruik bedraagt maximaal 5 l/u. Wanneer u de HomEvap gedurende 4 maanden 24 uur per dag gebruikt, dan bedraagt het watergebruik 14 m3 op jaarbasis. De prijs van water in Nederland varieert tussen € 0,84 en € 1,66 per m3 , dus de kosten zijn maximaal € 23,24. Het kan zijn dat u rioolheffing betaalt op basis van waterverbruik. Deze kosten zijn hierin niet opgenomen.

V: Wat is de levertijd van de HomEvap?

A: De levertijd is maximaal 3 à 4 weken na de opdrachtdatum. De installateur bepaalt uiteindelijk in overleg met u de montagedatum.

V: Moet de HomEvap handmatig gevuld worden?

A: Nee. De HomEvap is aangesloten op de waterleiding en wordt dus automatisch gevuld.

V: Is de HomEvap wel betrouwbaar?

A: Wij installeren de HomEvap al sinds 2008 naar volle tevredenheid van de gebruikers. Hier vindt u een tweetal ervaringsverhalen.

V: Hoe vaak moet er onderhoud gepleegd worden aan de HomEvap?

A: Dit is afhankelijk van het type water bij u. Bij hard water adviseren wij om een Nano filter te plaatsen op de watertoevoer. Het is raadzaam om 1 maal per jaar de installateur een controle te laten doen. Bij normaal gebruik en goede installatie zal het matrix 1 maal per twee jaar vervangen dienen te worden.