Adiabatische verdampings bevochtiger

Bent u op zoek naar een WTW bevochtiger voor adiabatische bevochtiging van uw woning of werkruimte? Dan vindt u bij HomEvap altijd een energiezuinige WTW luchtbevochtiger voor uw gewenste toepassing. Onze WTW luchtbevochtiger is legionellaveilig, energievriendelijk en wordt direct aangesloten op een warmteterugwininstallatie (WTW). De WTW bevochtiger is uitgerust met een legionellafilter voor een veilige werking inclusief heater om het rendement te verhogen.

De werking van een WTW bevochtiger voor adiabatische bevochtiging

De energiezuinige WTW luchtbevochtiger is aangesloten op een leidingwatertoevoer en -afvoer. U hoeft de unit dus niet handmatig bij te vullen voor het verhogen van de luchtvochtigheid. De werking van de HomEvap adiabatische bevochtiging is gebaseerd op het natuurlijke proces van waterverdamping waardoor u op een aangename manier de luchtvochtigheid verhoogt.

De droge lucht stroomt in de WTW bevochtiger door een waterabsorberend glasfibermatrix en neemt de waterdamp van het vochtige oppervlak op. Hierdoor daalt de temperatuur en verhoogt de relatieve luchtvochtigheid. Vanaf dit moment vindt adiabatische bevochtiging plaats. Dit proces is zeer efficiënt en verbruikt de minste energie van alle bevochtigers.

Gezond binnenklimaat

Wanneer u besluit te investeren in een bevochtiger van HomEvap, dan is dat altijd een goede keuze. Droge lucht kan zorgen voor hoofdpijn, een droge jeukende huid, een pijnlijke, droge keel en pijnlijke, vermoeide ogen. Bovendien is de overdracht van virussen die zich door de lucht verspreiden, zoals griep, hoger in ruimten waar de lucht droog is (<40%rV).De installaties verbeteren de kwaliteit van de lucht die wij inademen en voorkomen verkoudheid en besmettingen. Investeert u in een adiabatische bevochtiger, dan verhoogt u daarmee de luchtkwaliteit van uw woning, prestaties van uw werknemers of de leerprestaties van kinderen in een kinderdagopvang

Comfortabel binnenklimaat

Relatieve luchtvochtigheid en temperatuur hebben een grote invloed op elkaar. Hoe droger de lucht hoe kouder het kan aanvoelen doordat de huid uitdroogt. Als de RV op een aangenaam peil is zal het eerder comfortabel aanvoelen en kan de thermostaat ook iets lager.

Veilig

De watertoevoer is begrensd waardoor er geen risico op condensatie in de kanalen is. De energiezuinige WTW luchtbevochtiger is uitgerust met een legionellafilter om legionellabesmetting te voorkomen. 
De PTC heater is beveiligd door een klixon en zal uit gaan op het moment dat het de warmte niet kan afgeven.

Meerdere aansturingsmogelijkheden

De energiezuinige WTW luchtbevochtiger wordt standaard geleverd met een draadloos bedieningspaneel, maar is ook aan te sturen middels:

  • Modbus/Bacnet
  • 0-10 volt
  • Aan/uit-contact
  • Externe hygrostaat
  • Volledig automatisch middels extra kanaalsensor

Klik voor alle downloads, zoals brochure, technische installatiehandleiding en controller op onderstaande button.

Video

pl_PLPolish