Wij willen het beste voor onze kinderen. Wij willen ze beschermen en zorgen dat ze niet ziek worden. Een gezond binnenklimaat speelt daarbij een grote rol. Belangrijke elementen zijn een goede luchtvochtigheid en een aangename temperatuur.

Gezond en comfortabel binnenklimaat

Het binnenmilieu in scholen of in de kinderopvang vormt vaak een risico voor de gezondheid en leerprestaties van kinderen. Wie wel eens een school of kinderopvang bezoekt, kent de symptomen van een slecht binnenklimaat: benauwde lokalen, stoffige ruimtes, beslagen ramen, bedompte lucht.

De slechte kwaliteit van het binnenmilieu veroorzaakt een onaangenaam gevoel, stress en problemen met het vasthouden van de aandacht. Tevens neemt door een slecht binnenmilieu de infectiedruk toe, waardoor het verzuim stijgt. Dit alles heeft een negatief effect op leer- en doceerprestaties.

Energiezuinige oplossingen

Als de klassen gevuld zijn met kinderen komt er warmte vrij. Het koelen van deze ruimte met mechanische koeling kost veel energie. Door luchtbevochtiging te combineren met adiabatische koeling kan zeer veel energie bespaard worden. Bijkomend voordeel is een enorme reductie van capaciteit en bij een goed ontwerp wordt mechanische koeling zelfs overbodig. In de winter speelt een goede luchtvochtigheid een grote rol voor de gezondheid van de kinderen. Een RV tussen de 40%-60% wordt geadviseerd om de verspreiding van virussen te voorkomen.

Decentraal bevochtigen en koelen

De ventilatie op scholen en kinderdagverblijven is overal verschillend maar wij hebben voor alle situaties een oplossing;

  • Gemonteerd op de WTW
  • De HomEvap Standalone, standalone ingebouwd in een ruimte
  • De Bevochtiger en Koeler worden simpel tussen de kanalen van de bestaande luchtkanalen gemonteerd. Op die manier kan er bevochtigd en gekoeld worden alleen in de ruimtes waar dat nodig is.

Deze oplossingen zijn betaalbaar en makkelijk toe te passen.

pl_PLPolish