De kwetsbare ouderen beschermen dankzij de juiste luchtvochtigheid. Deze is bij voorkeur tussen de 40-60%rV.

Gezond binnenklimaat

In 40% van de zorglocaties is de lucht te droog. De oorzaken hiervoor zijn de verwarming (die vaak hoog staat) en onvoldoende ventilatie (gelet op het aantal bewoners). Dit leidt tot een ongezond binnenklimaat. De oudere bewoners zijn daardoor sneller vatbaar voor ziekten.

Behaaglijk, gezond en energiezuinig
Bij een behaaglijk en gezond binnenklimaat hoort een relatieve luchtvochtigheid van boven de 35%. De HomEvap bevochtiger is veilig door de ingebouwde legionella filter en werkt geheel automatisch.

Aangezien de meeste zorglocaties platte daken hebben, wordt het er in de zomer al snel te warm. Energiezuinig koelen met de HomEvap is een veilige en duurzame manier om het binnenklimaat comfortabel en gezond te krijgen.

Aangenaam binnenklimaat

Droge lucht kan zorgen voor hoofdpijn, een droge jeukende huid, een pijnlijke, droge keel en pijnlijke, vermoeide ogen. Bovendien is de overdracht van virussen die zich door de lucht verspreiden, zoals griep, hoger in ruimten waar de lucht droog is (<40%rV).

Een luchtbehandeling die ook de luchtvochtigheid tussen de 40 – 60%rV verzorgd, is daarom een belangrijke bijdrage aan een aangenaam en gezond bezoekklimaat. Hierdoor zullen bewoners en medewerkers zich binnen prettiger voelen en minder snel ziek worden.

Elimineert opbouw statische elektriciteit

Tijdens de verzorging van kwetsbare ouderen is gevoel van veiligheid en geborgenheid zeer belangrijk. De ouderen worden veelvuldig aangeraakt tijdens de verzorging. Het is dan ook akelig als de bewoner hinder ondervindt van statische elektriciteit. Een goede luchtvochtigheid tussen de 40% en 60% voorkomt dit probleem.

pl_PLPolish