Heeft u in uw woning last van prikkende ogen, pijnlijke neus of keel, droge huid en statische schokken? Of misschien wel meer last van astma? Dan is de lucht in uw woning waarschijnlijk te droog. Een te droge lucht in uw woning levert niet alleen gezondheidsklachten op, maar ook krimpende en krakende vloeren. 

Gezond en comfortabel binnenklimaat

Droge lucht kan voor hoofdpijn, huidproblemen, een verhoogde vatbaarheid voor verkoudheden, een pijnlijke, droge keel en pijnlijke ogen zorgen. De ogen zijn gevoelig voor een lage vochtigheid, wanneer het dunne laagje vocht op het hoornvlies verdampt. De dragers van contactlenzen ervaren de ongemakken met een factor 5 als de relatieve vochtigheid daalt tot onder de 40%rV. Stof en vuil blijven aan de vochtigere lenzen kleven, dit veroorzaakt een hogere irritatie. 

 

Innovatief en onzichtbaar

Heeft u een woning met een warmteterugwininstallatie (WTW)? Dan is de HomEvap Bevochtiger, Koeler of All Season voor u van toepassing. Deze modellen worden direct aangesloten op de WTW-installatie en zijn dus niet zichtbaar in uw woning. Heeft u geen WTW-ventilatie systeem? Dan is de HomEvap Standalone voor u van toepassing. Deze is makkelijk te plaatsen in bergingen, garderobekasten, zolders of kelders.

Muziekinstrumenten

Beschermt houten vloeren, kostbare kunst en muziekinstrumenten

Om nadelige gevolgen van uitzetting en krimp van de houten onderdelen te voorkomen, hebben houten producten, zoals de houten vloer, baat bij een goede luchtvochtigheid. HomEvap verlengt de levensduur van de vloeren, beschermt kostbare kunst en muziekinstrumenten worden minder snel vals. Het binnenklimaat ervan door de luchtvochtigheid op het juiste peil te houden.

sl_SISlovenian