HomEvap Koeler
adiabatische verdampings koeler

De meest energiezuinige vorm van luchtbevochtiging en koeling, eenvoudig te onderhouden met lage gebruikskosten.  

Bij deze methode wordt er gebruikgemaakt van zogenaamde “wet pads”, die in de luchtstroom geplaatst worden, hierdoor vindt er verdamping plaats en wordt de lucht gekoeld en bevochtigd.  

Wanneer u een koele woning  wilt, maakt u gebruik van adiabatisch koelen. Onze adiabatische koeling houdt uw woning of kantoor koel zonder gebruik te maken van airco. Iedere koeling die u bij HomEvap koopt is duurzaam, compact en energiezuinig. Met een adiabatische koeling kunt u uw woning of bedrijfsruimte, eenvoudig adiabatisch koelen.

Het effect dat u krijgt bij deze adiabatische koeling in uw woning, is als bij een onweersbui na een benauwde, drukkende dag. Uw woning is verfrist en koel. De HomEvap Koeler voorkomt ook de opwarming van uw woning en maakt de nachtkoeling effectiever. Dit is uitermate handig voor bijvoorbeeld de babykamer.  Om het binnenklimaat nog comfortabeler te maken, kunt u ervoor kiezen de HomEvap Bevochtiger erbij te plaatsen die de aangezogen lucht bevochtigt. Omdat indirecte adiabatische koeling een natuurlijk proces is, kan aanvullend (adiabatisch) koelen noodzakelijk zijn voor bepaalde ruimtes in uw woning. Daarnaast is de HomEvap Bevochtiger een oplossing in de winter voor het laten afnemen van allergieklachten dankzij bevochtiging van de lucht.

LET OP de koeler is géén airco. Het rendement wordt onder meer bepaald door het luchtvolume!

Geen condensvorming

De HomEvap Koeler wordt begrenst door de kanaalsensor die gemonteerd is ná de Koeler in het kanaal. Deze meet de RV in het kanaal en zal de unit uitschakelen op het moment dat de RV boven de 85% komt. Mocht de sensor uitvallen zal de unit uitgeschakeld worden. Zo is een veilige werking gegarandeerd.

Stil

De Homevap Koeler wordt gemonteerd op het lucht retourkanaal van de WTW. Er wordt dus gebruik gemaakt van de lucht om de Koeler te laten functioneren. Er is géén fan gemonteerd aan de Homevap Koeler die geluid maakt. Daarnaast wordt overtollig water afgevoerd en niet gerecirculeerd. Er is dus geen pomp die geluid kan maken.

Geen zichtbare installatie

De HomEvap Koeler wordt geïnstalleerd op het retour luchtkanaal van de WTW.  Het maakt gebruik van de luchtkanalen van de WTW om de gekoelde lucht te transporteren. Er is géén buitendeel of ontsierend binnendeel. 

Veilig

De HomEvap Koeler wordt beveiligd door de kanaalsensor die gemonteerd is ná de Koeler in het kanaal. Deze beschermt op teveel vocht in het kanaal met risico op condensatie.

Klik voor alle downloads, zoals brochure, technische installatiehandleiding en controller op onderstaande button.

Video

pl_PLPolish