Eenvoudig te installeren op de WTW

Direct te installeren op het luchtretour kanaal van de WTW.

Automatische werking

Aangesloten op de watertoevoer en afvoer. Aangestuurd door een draadloze controller of door de domotica.

Indirect adiabatisch koelen

Door de plaatsing van de koeler vóór de wisselaar ontstaat er een koude wisselaar.

Energiezuinig

Door het verdampen van vocht daalt de temperatuur. Dit is de meest energiezuinige manier van koelen

HomEvap Koeler
adiabatische verdampings koeler

De meest energiezuinige vorm van luchtbevochtiging en koeling, eenvoudig te onderhouden met lage gebruikskosten.  

Bij deze methode wordt er gebruikgemaakt van zogenaamde “wet pads”, die in de luchtstroom geplaatst worden, hierdoor vindt er verdamping plaats en wordt de lucht gekoeld en bevochtigd.  

Wanneer u een koele woning  wilt, maakt u gebruik van adiabatisch koelen. Onze adiabatische koeling houdt uw woning of kantoor koel zonder gebruik te maken van airco. Iedere koeling die u bij HomEvap koopt is duurzaam, compact en energiezuinig. Met een adiabatische koeling kunt u uw woning of bedrijfsruimte, eenvoudig adiabatisch koelen.

Het effect dat u krijgt bij deze adiabatische koeling in uw woning, is als bij een onweersbui na een benauwde, drukkende dag. Uw woning is verfrist en koel. De HomEvap Koeler voorkomt ook de opwarming van uw woning en maakt de nachtkoeling effectiever. Dit is uitermate handig voor bijvoorbeeld de babykamer.  Om het binnenklimaat nog comfortabeler te maken, kunt u ervoor kiezen de HomEvap Bevochtiger erbij te plaatsen die de aangezogen lucht bevochtigt. Omdat indirecte adiabatische koeling een natuurlijk proces is, kan aanvullend (adiabatisch) koelen noodzakelijk zijn voor bepaalde ruimtes in uw woning. Daarnaast is de HomEvap Bevochtiger een oplossing in de winter voor het laten afnemen van allergieklachten dankzij bevochtiging van de lucht.

LET OP de koeler is géén airco. Het rendement wordt onder meer bepaald door het luchtvolume!

Gratis advies op maat

Geen condensvorming

De HomEvap Koeler wordt begrenst door de kanaalsensor die gemonteerd is ná de Koeler in het kanaal. Deze meet de RV in het kanaal en zal de unit uitschakelen op het moment dat de RV boven de 85% komt. Mocht de sensor uitvallen zal de unit uitgeschakeld worden. Zo is een veilige werking gegarandeerd.

Stil

De Homevap Koeler wordt gemonteerd op het lucht retourkanaal van de WTW. Er wordt dus gebruik gemaakt van de lucht om de Koeler te laten functioneren. Er is géén fan gemonteerd aan de Homevap Koeler die geluid maakt. Daarnaast wordt overtollig water afgevoerd en niet gerecirculeerd. Er is dus geen pomp die geluid kan maken.

Geen zichtbare installatie

De HomEvap Koeler wordt geïnstalleerd op het retour luchtkanaal van de WTW.  Het maakt gebruik van de luchtkanalen van de WTW om de gekoelde lucht te transporteren. Er is géén buitendeel of ontsierend binnendeel. 

Veilig

De HomEvap Koeler wordt beveiligd door de kanaalsensor die gemonteerd is ná de Koeler in het kanaal. Deze beschermt op teveel vocht in het kanaal met risico op condensatie.

Downloads

Brochure

Klik hier voor de brochure

Technische specificaties

Klik hier voor de technische specificaties.

Handleiding

Klik hier voor de installatie handleiding.

Controller

Klik hier voor de handleiding van de draadloze controller (HEDIS).

Klik hier voor de handleiding van de bedrade controller (HEDISW)

Klik hier voor het aanpassen van het setpoint van de unit.

Klik hier voor het aanpassen van de functie van de unit.

Klik hier voor de uitleg van het technisch menu.

Besturingsmogelijkheden

Klik hier voor de verschillende besturingsmogelijkheden.

Klik hier voor de Modbus/Bacnet lijst.

Prestatieverklaring

Video

Heb je vragen? Wij helpen je graag!

nl_NLDutch