Voor een optimaal en gezond werkklimaat is het toepassen van luchtbevochtiging noodzakelijk. Kantoren zijn bij uitstek locaties waar bacteriën en virussen vrij spel krijgen als de luchtvochtigheid onder de 40%rV komt. Met ziekteverzuim en verminderde productiviteit tot gevolg. Om dit te voorkomen is een luchtvochtigheid van minimaal 40% gewenst. 

Minder ziekteverzuim

Bij een te lage luchtvochtigheid, wordt vocht niet alleen aan het gebouw onttrokken, maar ook aan de medewerkers. Hierdoor drogen de luchtwegen uit en krijgt men last van een droge keel, zere ogen en haperende stembanden. Ook kunnen de bacteriën en virussen langer door de lucht blijven zweven, waardoor medewerkers besmet kunnen raken en ziek worden.

Hoger comfortgevoel

Door toepassing van luchtbevochtigingsapparatuur wordt de relatieve luchtvochtigheid gegarandeerd tussen 40-60%. Dit is een belangrijk onderdeel van een aangenaam en gezond werkklimaat. Medewerkers zullen zich prettiger voelen, ze kunnen geconcentreerder werken, hebben geen lijfelijke klachten en gaan met meer plezier naar het werk.

Bespaart energie

Medewerkers ervaren lucht met een goede relatieve vochtigheid als warmer en comfortabel, hierdoor kan de algehele temperatuur het kantoorruimtes lager zijn. Door de verwarming terug te draaien, wordt er aanzienlijk energie bespaard.

nl_NLDutch