Bevochtigen of koelen

Reageert op relatieve luchtvochtigheid of temperatuur.

Legionella veilig

Middels het gepatenteerde legionellafilter, de LegioSafe, gegarandeerde legionella veilige werking.

Automatische werking

Aangesloten op de watertoevoer en water afvoer. Aangestuurd door een draadloos bedieningspaneel óf aangesloten op de domotica.

Stand alone met fanbox

Als er geen WTW aanwezig is of als deze onvoldoende is voor een optimaal binnenklimaat.

HomEvap Direct
adiabatische verdampings bevochtiger of koeler

De meest energiezuinige vorm van luchtbevochtiging en koeling, eenvoudig te onderhouden met lage gebruikskosten.  

Bij deze methode wordt er gebruikgemaakt van zogenaamde “wet pads”, die in de luchtstroom geplaatst worden, hierdoor vindt er verdamping plaats en wordt de lucht gekoeld en bevochtigd.  

De stille, ingebouwde ventilator van dit systeem maakt koelen of bevochtigen mogelijk door de lucht via een rooster direct te verspreiden door de woning of op kantoor. De hygrostaat meet de vochtigheid en temperatuur in uw ruimte. Indien de gemeten waarde lager is dan de gewenste waarde schakelt de hygrostaat de HomEvap in of uit tot de gewenste waarde is bereikt. Dankzij deze installatie verbetert de luchtkwaliteit in iedere gewenste ruimte.

Gratis advies op maat

Verhoogt comfort binnenklimaat

Heeft u in de winter last van droge ogen, prikkende neus, koude handen en krakende houten vloer? Dan is de lucht in de woning te droog. Dit voelt niet comfortabel en u heeft het eerder koud.
Relatieve luchtvochtigheid en temperatuur hebben een grote invloed op elkaar. Hoe droger de lucht hoe kouder het kan aanvoelen doordat de huid uitdroogt. Als de RV op een aangenaam peil (40%-60%) is zal het eerder comfortabel aanvoelen en kan de thermostaat ook iets lager.

Gezond binnenklimaat

Wanneer u besluit te investeren in een bevochtiger van HomEvap, dan is dat altijd een goede keuze. Droge lucht kan zorgen voor hoofdpijn, een droge jeukende huid, een pijnlijke, droge keel en pijnlijke, vermoeide ogen. Bovendien is de overdracht van virussen die zich door de lucht verspreiden, zoals griep, hoger in ruimten waar de lucht droog is (<40%RV).De installaties verbeteren de kwaliteit van de lucht die wij inademen en voorkomen verkoudheid en besmettingen. Investeert u in een adiabatische bevochtiger, dan verhoogt u daarmee de luchtkwaliteit van uw woning, prestaties van uw werknemers of de leerprestaties van kinderen in een kinderdagopvang

Automatische werking

De HomEvap Direct wordt standaard aangestuurd door een draadloos bedieningspaneel, maar kan bijvoorbeeld ook worden aangesloten op een domotica systeem of anders. Dit zorgt voor een automatische werking van het systeem. U heeft er geen omkijken naar. De unit schakelt aan en uit naar gelang vraag naar vocht of koeling.  

De HomEvap Direct kan overal ingebouwd worden waar ruimte is; in een garderobe, berging, zolder enz. Belangrijk is dat de unit vrije aanzuig heeft en vrij kan weg blazen.

Geen zichtbare installatie

De HomEvap Direct kan overal ingebouwd worden waar ruimte is; in een garderobe, berging, zolder enz. Belangrijk is dat de unit vrije aanzuig heeft en vrij kan weg blazen.

De unit bestaat uit een bevochtiger of koeler en een fanbox. die aan elkaar gekoppeld zijn door een steek of kanaal.

Advies: monteer akoustische slang na de unit om het geluid van de ventilator te dempen.

Downloads

Brochure

Klik hier voor de brochure met alle producten

Technische specificaties

Klik hier voor de technische specificaties.

Handleiding

Klik hier voor de installatie handleiding.

Klik hier voor de handleiding voor het vervangen van de cassette.

Controller

Klik hier voor de handleiding van de draadloze controller (HEDIS).

Klik hier voor de handleiding van de bedrade controller (HEDISW)

Klik hier voor het aanpassen van het setpoint van de unit.

Klik hier voor het aanpassen van de functie van de unit.

Klik hier voor de uitleg van het technisch menu.

Video

Heb je vragen? Wij helpen je graag!

nl_NLDutch