Een goede luchtvochtigheid verhoogt het rendement en kan, afhankelijk van het proces, een absolute voorwaarde zijn voor een gevalideerde kwalitatieve output. Dat is onze ervaring door de jaren heenAls het vochtigheidsniveau in een cleanroom, laboratorium of steriele productielocatie daalt, dan heeft dat direct gevolgen voor de kwaliteit van het product en het werkklimaat voor de medewerker. Zij doen hun proeven graag in een aangenaam en veilig werkklimaat. Bovendien wordt er niet langer voldaan aan de eisen die door de FDA gesteld worden. Een investering in een bevochtigingssysteem levert meer op dan normhandhaving, het draagt bij aan een verhoogde productiviteit en constante kwaliteit. 

Productiviteit gaat omhoog

Voor laboratoria geldt dat hier vaak werkzaamheden worden verricht waarbij specifieke eisen worden gesteld aan de luchtstromen binnen de ruimte. De opstelling van bijvoorbeeld apparatuur zoals zuurkasten en puntafzuiging hebben invloed op de luchtbehandeling van de ruimte en dienen goed op elkaar afgestemd te worden voor een optimale productiviteit. Daarbij is het noodzakelijk dat het luchtklimaat constant is en dat het rV% in juiste bandbreedte blijft.

Productiekwaliteit gegarandeerd

Voor een cleanroom is het belangrijk dat de deeltjesconcentratie in de lucht wordt beheerst. En dat het aantal deeltjes dat de ruimte kan binnenkomen, in de ruimte wordt gegenereerd of daar wordt vastgehouden, zo minimaal mogelijk is. Ook andere relevante parameters zoals temperatuur, vochtigheid en druk moeten worden beheerst om een constante omgeving te waarborgen.
Zonder grip op de luchtvochtigheidsgraad, moeten proeven over gedaan worden, ontstaan er te vaak onveilige situaties en zijn energiekosten onnodig hoog. Controle over de luchtvochtigheidsgraad creëert een zuiver klimaat voor betrouwbare onderzoeksresultaten.

Aangenaam werkklimaat

Laboranten en onderzoekers doen hun werk graag in een aangenaam en veilig werkklimaat. Met onze luchtbevochtigingssystemen creëer je een extra comfortabel binnenklimaat voor onderzoekers en andere gebruikers van cleanrooms, laboratoria en steriele productielocaties. Een juiste luchtvochtigheid voorkomt oog- en huidirritaties en is extra prettig voor lensdragers en astmapatiënten.
Aire Fresh Systems biedt energiezuinige bevochtigers aan die voldoen aan de wettelijke eisen zoals ISSO 55.3, VDI 6022 en NEN2010. Dit is de minimale basis. We ontwerpen en leveren alleen apparatuur die veilig is voor de gebruikers en monteurs.

Wij bieden maatwerk oplossingen

Door samen te werken met de R&D-afdeling van de klant, bepalen wij het optimale vochtniveau en stellen wij het juiste Aire Fresh Systems luchtbevochtigingssysteem samen. Uit ervaring weten wij dat daardoor de productie rendement met 60% verhoogd. 

Veel toegepast in cleanrooms:
Stoombevochtiging , SKE en SKG

Met bijna 30 jaar ervaring in de bevochtiging van cleanrooms, laboratoria en steriele productielocaties bieden we voor ieder probleem een passende oplossing. Wij adviseren je graag op maat.

nl_NLDutch