Veelgestelde vragen

Koeling

Wat is adiabatische koeling

diabatische koeling is een proces gebaseerd op het verdampen van vocht. Hierdoor wordt energie onttrokken uit de lucht en daalt de temperatuur. HomEvap gebruikt dit proces om op een zeer energiezuinige en duurzame manier te verkoelen op een indirect manier. Hierdoor wordt de luchtvochtigheid in de zomer niet verhoogd in de ruimte

Op welke WTW kan de HomEvap aangesloten worden?

De HomEvap Koeler kan op iedere wtw met maximaal 800m3/u luchtvolume aangesloten worden.

Bestaat er gevaar voor legionella?

Er worden geen aërosolen (-zeer kleine zwevende druppeltjes ) geproduceerd, dus er bestaat geen risico op legionella. Er wordt ook geen water gecirculeerd.

Gaan mijn energie- en waterverbruik veel omhoog?

Het waterverbruik bedraagt maximaal 5 l/u. Wanneer u de HomEvap gedurende 4 maanden 24 uur per dag gebruikt, dan bedraagt het watergebruik 14 m3 op jaarbasis. De prijs van water in Nederland varieert tussen € 0,84 en € 1,66 per m3 , dus de kosten zijn maximaal € 23,24.

Tijdens koelen is het maximaal elektraverbruik 10watt per bedrijfsuur.

Moet de HomEvap handmatig gevuld worden?

De HomEvap is aangesloten op de waterleiding en wordt dus automatisch gevuld.

Hoe vaak moet er onderhoud gepleegd worden aan de HomEvap?

Dit is afhankelijk van het type water bij u. Bij hard water adviseren wij om een omgekeerd osmose filter te plaatsen op de watertoevoer. Het is raadzaam om 1 maal per jaar de installateur een controle te laten doen. Bij normaal gebruik en goede installatie zal het matrix 1 maal per twee jaar vervangen dienen te worden. Bij kwalitatief slecht water adviseren wij een Nanofilter.

Wat is de drukval?

Lucht weerstand in Pascal (PA)

         

 

100

200

275

350

500

600

700

 

m3/u

 

7

15

24

38

63

86

   

WEERSTAND IN BEVOCHTIGER

3

6

9

14

25

38

46

 

WEERSTAND IN KOELER

               

PASCAL

 

Ik krijg een tekst met uitroepteken op de display van het bedieningspaneel?

Pak de handleiding van het bedieningspaneel. Op pagina 3 staat een overzicht met de meldingen en de actie die ondernomen moet worden. Heeft u geen handleiding meer dan is deze ook te downloaden vanaf de website onder support.

nl_NLDutch