Veelgestelde vragen

Bevochtiging

Wat is adiabatische Bevochtiging

Droge lucht stroomt door de WTW bevochtiger door een waterabsorberend glasfibermatrix en neemt de waterdamp van het vochtige oppervlak op. Hierdoor daalt de temperatuur en verhoogt de relatieve luchtvochtigheid. Vanaf dit moment vindt adiabatische bevochtiging plaats. Dit proces is zeer efficiënt en verbruikt de minste energie van alle bevochtigers.

Wat zijn de voordelen van luchtbevochtiging?

Verbeter het comfort en het binnenklimaat bij u thuis of op kantoor door te kiezen voor onze bevochtigers. Onze bevochtigers zijn efficiënt en voorkomen de volgende problemen:

  • Prikkende ogen
  • Geïrriteerde neus
  • Statische elektriciteit
  • Krakende vloeren
  • Snel vals wordende instrumenten

Herkent u een van de bovenstaande aspecten? Dan raden wij u zeker aan om een luchtbevochtiger te bestellen.

Het is erg droog in mijn woning, wat is de oplossing?

De HomEvap is de oplossing voor te droge lucht in uw woning. Bij Toepassingen kunt u lezen wat de voordelen zijn. Bij Bevochtiging kunt u vervolgens bepalen welk type geschikt voor u is.

Op welke WTW kan de HomEvap aangesloten worden?

De HomEvap Bevochtiger kan op iedere WTW met maximaal 600m3/u luchtvolume aangesloten worden.

Bestaat er gevaar voor legionella?

De HomEvap Luchtbevochtiger is uitgerust met een gecertificeerd legionellafilter die het water legionella veilig maakt voordat het verdampt.

Gaan mijn energie- en waterverbruik veel omhoog?

Het waterverbruik bedraagt maximaal 5 l/u. Wanneer u de HomEvap gedurende 4 maanden 24 uur per dag gebruikt, dan bedraagt het watergebruik 14 m3 op jaarbasis. De prijs van water in Nederland varieert tussen € 0,84 en € 1,66 per m3 , dus de kosten zijn maximaal € 23,24.

Tijdens koelen is het maximaal elektraverbruik 10watt per bedrijfsuur. Tijdens bevochtigen is het afhankelijk van de ingestelde inblaastemperatuur, het setpoint op het bedieningspaneel en het rendement van de wisselaar. De schatting is dat bij een gemiddelde winter de heater circa 200 vollast uren werkt. 900wx200u = 180KWH. Dit energieverbruik is er ook bij losse bevochtigers, echter 75% minder dan bij stoombevochtigers op elektrische voeding.

Moet de HomEvap handmatig gevuld worden?

De HomEvap is aangesloten op de waterleiding en wordt dus automatisch gevuld.

Hoe vaak moet er onderhoud gepleegd worden aan de HomEvap?

Dit is afhankelijk van het type water bij u. Bij hard water adviseren wij om een omgekeerd osmose filter te plaatsen op de watertoevoer. Het is raadzaam om 1 maal per jaar de installateur een controle te laten doen. Bij normaal gebruik en goede installatie zal het matrix 1 maal per twee jaar vervangen dienen te worden. Bij kwalitatief slecht water adviseren wij een Nanofilter.

Wat is de drukval?
 

Lucht weerstand in Pascal (PA)

         

 

Luchtvolume

100

200

275

350

500

600

700

 

m3/u

 

BEVOCHTIGER

7

15

24

38

63

86

   

WEERSTAND IN BEVOCHTIGER

KOELER

3

6

9

14

25

38

46

 

WEERSTAND IN KOELER

                 

PASCAL

 

Ik krijg een tekst met uitroepteken op de display van het bedieningspaneel?

Pak de handleiding van het bedieningspaneel. Op pagina 3 staat een overzicht met de meldingen en de actie die ondernomen moet worden. Heeft u geen handleiding meer dan is deze ook te downloaden vanaf de website onder support.

nl_NLDutch