HomEvap All Season
adiabatische verdampings bevochtiger én koeler

De meest energiezuinige vorm van luchtbevochtiging en koeling, eenvoudig te onderhouden met lage gebruikskosten.  

Bij deze methode wordt er gebruikgemaakt van zogenaamde “wet pads”, die in de luchtstroom geplaatst worden, hierdoor vindt er verdamping plaats en wordt de lucht gekoeld en bevochtigd.  

De bevochtiger is gemonteerd op de luchttoevoer ná de WTW. De koeler is gemonteerd op de luchtretourkanaal voor de WTW. Op deze manier wordt de wisselaar van de WTW een koudewisselaar die de inkomende lucht koelt voordat deze de ruimte inblaast.

De hygrostaat meet de vochtigheid en temperatuur in uw ruimte. Indien de gemeten waarde lager is dan de gewenste waarde schakelt de hygrostaat de HomEvap in of uit tot de gewenste waarde is bereikt. Dankzij deze installatie verbetert de luchtkwaliteit in iedere gewenste ruimte.

Verhoogt comfort binnenklimaat

Heeft u in de winter last van droge ogen, prikkende neus, koude handen en krakende houten vloer? Dan is de lucht in de woning te droog. Dit voelt niet comfortabel en u heeft het eerder koud.
Relatieve luchtvochtigheid en temperatuur hebben een grote invloed op elkaar. Hoe droger de lucht hoe kouder het kan aanvoelen doordat de huid uitdroogt. Als de RV op een aangenaam peil (40%-60%) is zal het eerder comfortabel aanvoelen en kan de thermostaat ook iets lager.

Is het te warm in de zomer? Door de indirect adiabatsche koeler wordt het moment van oververhitting uitgesteld! LET OP het is géén airco! Het uiteindelijke rendement wordt onder meer bepaald door de luchtvolume!

Gezond binnenklimaat

Wanneer u besluit te investeren in een bevochtiger van HomEvap, dan is dat altijd een goede keuze. Droge lucht kan zorgen voor hoofdpijn, een droge jeukende huid, een pijnlijke, droge keel en pijnlijke, vermoeide ogen. Bovendien is de overdracht van virussen die zich door de lucht verspreiden, zoals griep, hoger in ruimten waar de lucht droog is (<40%RV).De installaties verbeteren de kwaliteit van de lucht die wij inademen en voorkomen verkoudheid en besmettingen. Investeert u in een adiabatische bevochtiger, dan verhoogt u daarmee de luchtkwaliteit van uw woning, prestaties van uw werknemers of de leerprestaties van kinderen in een kinderdagopvang

Automatische werking

De HomEvap All Season (voormalige Combi Comfort) wordt standaard aangestuurd door een draadloos bedieningspaneel, maar kan bijvoorbeeld ook worden aangesloten op een domotica systeem of anders. Dit zorgt voor een automatische werking van het systeem. U heeft er geen omkijken naar. De unit schakelt aan en uit naar gelang vraag naar vocht of koeling.  

 

Geen zichtbare installatie

De HomEvap Standalone (voormalige Direct) kan overal ingebouwd worden waar ruimte is; in een garderobe, berging, zolder enz. Belangrijk is dat de unit vrije aanzuig heeft en vrij kan weg blazen.

De unit bestaat uit een bevochtiger of koeler en een fanbox. die aan elkaar gekoppeld zijn door een steek of kanaal.

Advies: monteer akoestische slang na de unit om het geluid van de ventilator te dempen.

Klik voor alle downloads, zoals brochure, technische installatiehandleiding en controller op onderstaande button.

Video

pl_PLPolish