Een betere gezondheid dankzij een gezond luchtklimaat

Verbeter het comfort en het binnenklimaat bij u thuis of op kantoor door te kiezen voor onze bevochtigers. Onze bevochtigers zijn efficiënt en voorkomen de volgende problemen:

  • Prikkende ogen
  • Geïrriteerde neus
  • Statische elektriciteit
  • Krakende vloeren
  • Snel vals wordende instrumenten

Herkent u een van de bovenstaande aspecten? Dan raden wij u zeker aan om een luchtbevochtiger te bestellen.

Voordelen bevochtiging

Wanneer u besluit te investeren in een bevochtiger van HomEvap, dan is dat altijd een goede keuze. Deze installaties verbeteren de kwaliteit van de lucht die wij inademen en voorkomen verkoudheid en besmettingen met virussen en bacteriën. 
Investeert u in een adiabatische bevochtiger, dan verhoogt u daarmee de luchtkwaliteit van uw woning, prestaties van uw werknemers of de gezondheid van kinderen op de opvang of school.

Hoe werkt de HomEvap Bevochtiger?

De werking van de HomEvap adiabatische bevochtiging is gebaseerd op het natuurlijke proces van waterverdamping waardoor u op een aangename manier de luchtvochtigheid verhoogt.

De droge lucht stroomt in de WTW bevochtiger door een waterabsorberend glasfibermatrix en neemt de waterdamp van het vochtige oppervlak op. Hierdoor daalt de temperatuur en verhoogt de relatieve luchtvochtigheid. Vanaf dit moment vindt adiabatische bevochtiging plaats. Dit proces is zeer efficiënt en verbruikt de minste energie van alle bevochtigers.

De watertoevoer is begrensd waardoor er geen risico op overbevochtiging is. De energiezuinige WTW luchtbevochtiger is uitgerust met een legionellafilter om legionellabesmetting te voorkomen. Verder heeft de WTW bevochtiger het vermogen om de capaciteit van de luchtvochtigheid te verbeteren.

Welke oplossingen heeft HomEvap?

HomEvap heeft een tweetal oplossingen die direct aan te sluiten zijn op de WTW:

Als er geen WTW aanwezig is of deze een te lage capaciteit heeft voor een aangenaam klimaat:

Het kan nodig zijn om extra toe te moeten voegen aan de ruimte voor een optimale luchtvochtigheid (40%-60%). Dit is goed te bereiken met de HomEvap Standalone.

pl_PLPolish